nlen
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Als professioneel tuinfotograaf richt ik mij met de tuinfotografie en groenfotografie zowel op particulieren als op tuinarchitecten, hoveniers en andere bedrijven in de tuinbranche. Ik fotografeer graag tuinen en groenvoorzieningen bij woningen, kantoren en bedrijfspanden, maar ook grotere landschapstuinen en landschapsparken.

De tuinen kunnen worden gefotografereerd direct nadat de aanleg is voltooid, maar ook wanneer de tuinen op hun mooist zijn. Over het algemeen geven de tuinfoto's een indruk van de schoonheid van de tuinen en hun begroeiing. Hiermee is tuinfotografie en groenfotografie te vergelijken met natuurfotografie en landschapsfotografie.

Tuinfoto's geven een gevarieerd overzicht van de tuin als geheel, de structuur, de beplanting en van details als bloemen en kunstvoorwerpen.

Het kan interessant zijn om in elk seizoen tuinfoto's te maken. In de lente, de zomer, de herfst en de winter toont een tuin steeds weer anders. En is in elk seizoen vaak op een andere, bijzondere wijze aantrekkelijk.

Publicaties

De tuinfoto's, bloemenfoto's en plantenfoto's kunnen worden gebruikt in privé-fotoalbums. Ze zijn echter ook geschikt voor publicaties in boeken, rapportages, verslagen, magazines, brochures, folders, catalogi en op websites. Zie 'publicaties' voor een overzicht van publicaties waarin mijn foto's afgelopen jaren zijn gepubliceerd.

Groene genen - groene vingers - groene camera

De grote belangstelling voor tuinen, bloemen en planten heb ik geërfd van mijn (groot)ouders. Mijn moeder komt uit een geslacht van bloemen- en plantenkwekers, bloemisten en hoveniers in de Bollenstreek. Met veel genoegen zwierf ik reeds als kind door de kassen en tuinen van mijn grootvader, Abraham (Bram) van der Kwaak, die met zijn twee zonen - Leen en Bram - zijn bedrijf aan de Rusthofflaan in Sassenheim had.

De kassen, waar ooit de bekende planten- en tuinboekenschrijver Wim Oudshoorn ook een hoekje had voor het kweken en fotograferen van planten.

Mijn grootvader nam mij regelmatig mee met het afleveren van bestelde bloemstukken in z'n Volkswagenbusje. De bezoeken aan de bloemenveiling in Aalsmeer waren voor mij telkens weer een feest. Indrukwekkend vond ik de grote hallen met karrenvrachten vol bloemen en planten. Glunderend zat ik met mijn opa (met zijn eeuwige sigaar in z'n mond) in de bankjes voor de grote ronddraaiende veilingklok.

Hoewel ik het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van (vooral m'n eigen) tuinen erg leuk vind, beperk ik mij tegenwoordig tot het fotograferen hiervan.

Facebook pagina 'Tuinfotografie' (NIEUW)

Waarmee mag ik u van dienst zijn?

Meindert van Dijk

Wilt u een professionele foto voor uw website, een magazine of een ander informatiemedium?

Ik breng alle tuinen voor u in beeld:  van imposante kasteeltuin tot knusse stadstuin.

Ook voor workshops tuinfotografie kunt u bij mij terecht.

Belangstelling? Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
Tuininbeeld.nl

Waddenpost | Laat eens wad van je horen

 

Ik ben aangesloten bij:


VVM logo1


Logo NVN - Natuurfotografen Verbond Nederland


 Logo DuPho - Dutch Professional Photographers


Logo Alles Duurzaam


 

NVF-logo     Join me on PhotoShelter    Waddengoud logo

 

Ga naar boven