Op 7 oktober 2010 ontving ik van de Stichting Waddengroep het certificaat Waddengoud certificaatwaarmee ik (Meindert van Dijk Fotografie) voldoe aan de eisen op het gebied van Fotografie & Waddenbeleving van Waddengoud. Ik behoorde hiermee tot de eerste drie Nederlandse fotografen aan wie het Waddengoud-keurmerk werd toegekend.

Het keurmerk werd mij toegekend voor de volgende diensten:

  • Fotografie, ge├»nspireerd op het Waddengebied
  • Natuurfotowandelingen in het Waddengebied

Ik ben bijzonder blij met dit keurmerk. De toekenning van het keurmerk is voor mij een bekroning van mijn activiteiten als natuur-, milieu- en landschapsfotograaf in het Waddengebied.

Het is ook een waardering voor de Natuurfotowandelingen in het Waddengebied, een bijzondere combinatie van in een ontspannen sfeer met kleine groepen mensen wandelen, fotograferen en genieten in een aantrekkelijk natuurgebied.

Waddenfotografie

Een groot deel van mijn fotografie vindt in het uitgestrekte Waddengebied plaats: ter land, ter zee en vanuit de lucht. Niet alleen op het Friese en Groningse vasteland, maar ook op de Waddeneilanden en de Waddenzee zelf.

Luchtfoto van de Waddenzee bij eb; zichtbaar zijn de geulen en prielen.Het Waddengebied biedt voor mij als fotograaf steeds opnieuw verrassingen en uitdagingen. Elke dag is er weer anders. Betoverend zijn er de zonsondergangen.Eindeloze vergezichten, waar lucht en water in elkaar overvloeien.

Vanuit de lucht bieden bij laag water de geulen en prielen prachtige 'wortelstructuren'. Het vasteland en de eilanden kennen hun eigen schoonheden, locaties waar ik mij met mijn camera uren kan vermaken. 

Natuurfotowandelingen

Actieve natuurbeleving met een educatief tintje. Zo noem ik de door mij bedachte en georganiseerde Natuurfotowandelingen. Hoewel ik door heel Nederland Natuurfotowandelingen organiseer en begeleid, hebben de wandelingen in het Waddengebied toch wel iets extra.

De rust, de ruimte en de stilte worden hier gecombineerd met een oeroud dynamisch natuurgebied, waar mensen nog weinig invloed op hebben gehad. Deze waddenbeleving kan vooral worden ervaren tijdens de dagtochten op Schiermonnikoog.

Maar ook de andere eilanden, het Lauwersmeergebied en de buitendijkse kwelders van Friesland en Groningen bieden bijzondere mogelijkheden om in een ontspannen sfeer te wandelen, te fotograferen en te genieten.

Stimulans

Kwelder WaddengebiedHet keurmerk stimuleert mij om - nu als erkend Waddengoudfotograaf - mijn fotografie- en wandelactiviteiten in het unieke en dynamische Waddengebied te intensiveren. Niet alleen voor mijn eigen plezier, maar ook om anderen hiervan te laten genieten. Om hen dit bijzondere natuur- en cultuurgebied met alle zintuigen te laten beleven!

Meer informatie