Afbeelding van zoekscherm Google Afbeeldingen

Wilt u eens controleren of één of meer van uw foto's op internet zijn geplaatst, dan is dat heel eenvoudig. Google Images biedt hiervoor een handig stuk gereedschap.

Handleiding

  • Open Google Afbeeldingen (Images) via  http://images.google.nl.
  • Klik rechts in het zoekregel op het kleine camera pictogram.
  • Plak vervolgens de afbeeldings-URL op de zoekregel. De afbeeldings-URL vindt u door op uw website of uw weblog rechts op uw foto te klikken. Selecteer vervolgens 'Afbeeldingslocatie kopiëren'. Ga vervolgens terug naar de zoekregel en plak daar de gekopieerde afbeeldingslocatie. Deze informatie vindt u ook door op het kleine vraagteken-icoontje achter de tekst 'Afbeeldings-URL plakken' te klikken (Afbeeldings-URL plakken Hulp bij zoeken)
  • In plaats van het plakken van de afbeeldings-URL kunt u ook op klikken. Selecteer een fotobestand - bijvoorbeeld in uw map 'Mijn Afbeeldingen' en upload dit.
  • Klik vervolgens op de blauwe button 'Zoeken op afbeelding'.
  • Er verschijnt nu een overzicht van uw afbeeldingen met daarachter links naar de websites waar de afbeeldingen te vinden zijn. Onder de mini-afbeeldingen staat de grootte van de afbeelding in pixels vermeld.
  • Wilt u ook de datum van eerste vinddatum van de afbeelding getoond zien, klik dan bovenaan de zoekresultatenpagina op 'Zoekhulpmiddelen'. Wanneer u vervolgens op 'Elke periode' klikt kunt u kiezen uit een aantal periodeselecties, zoals afgelopen week, afgelopen maand, afgelopen jaar. Wanneer u voor 'Aangepaste periode' kiest kunt u zelf een veel langere periode selectieperiode kiezen. Bijvoorbeeld 01-01-2000 tot 01-12-2012.
  • Na het selecteren van de zoekperiode ziet u de eerste vinddatum in de zoekresultaten onder de URL van de betreffende webpagina.

Het komt regelmatig voor dat bij zoekopdrachten niet alle foto's worden gevonden, die op internet zijn geplaatst. Dit kan te maken hebben met de zoekmethoden van Google. Probeer het daarom later nog eens.